Tipy na zrychlení metabolismu

15.07.2016 09:52

Tipy na zrychlení metabolismu

Abyste zhubli, potřebuje organismus důkladně spalovat. Zpomalený metabolismus zabraňuje hubnutí. Jak pomoci tělu, aby spalovalo efektivněji?

Začněte od rána

Jestli si někdo myslí, že vynecháním snídaně zhubne, tak to je kardinální omyl. Snídaně je pro nabuzení vašeho termostatu velmi důležitá. Pozor si však dejte při výběru potravin. Ranní jídlo by mělo být nutričně bohaté, což ovšem neznamená housku s máslem a marmeládou nebo salámem. Nebo cigaretu a kafe a jiné podobné zázraky dnešní uspěchané doby. Vyzkoušejte jogurt nebo tvaroh s nakrájeným ovocem a ovesnými vločkami (pozor - nesladit!!! cukr je v ovoci i v mléce). Vyzkoušejte omeletu se špenátem a plátkem celozrnného chleba.


Myslete na bílkoviny

Vaše tělo zpracovává bílkoviny pomaleji než tuky nebo sacharidy, takže se cítíte sytí delší dobu. Ale to není jediná výhoda zvýšeného příjmu bílkovin. Tělo vydá zpracováním proteinů více energie a metabolismus tak jede naplno. Bílkoviny živí svaly, proto pomáhají metabolismus zrychlovat (cukry jej naopak zpomalují).


Vyzkoušejte zelenou

Zelený čaj je už dlouho proslavený jako bohatý zdroj antioxidačních polyfenolů. Vědci provedli řadu výzkumů a zjistili, že ti, kteří přešli na zelený čaj, zhubli více. Nahraďte svoji kávu a černý čaj zeleným čajem. Ale pozor - pokud budete zeleným čajem zapíjet zákusky, tělu nepomůžete!


Nehladovte

Určitě už jste slyšeli, že radikálním snížením kalorií se dříve nebo později dostaví jo jo efekt. Vysvětlení je jednoduché: "Váš metabolismus si myslí, že přicházejí chudé časy a tak zpomalí spalování tuků na minimum, aby měl energii do zásoby."  Udržujte svůj motor ve vysokých otáčkách. Radíme jíst nejméně tolik jídla, kolik jste schopni spálit za celodenní ležení v posteli. Kolik to je, tuto informaci získáte z Vaší analýzy stavby těla (pokud ji ještě nemáte, řekněte si svému poradci) jako hodnotu svého bazálního metabolismu.


Jezte málo, ale často

Málokdo se tímto pravidlem řídí a přitom to je ta nejjednodušší cesta ke shození nadbytečných kil a udržení si váhy. Metabolismus udrží celý den v chodu právě jídlo. Samozřejmě to neznamená cpát se hranolky či pizzou až k prasknutí.


Jezte kvalitní jídlo

Jestli pořád ještě zvažujete, zda kupovat bio potraviny, tato zpráva vám může pomoci rozhoupat se: Potraviny pěstované bez pesticidů a další chemie vám pomohou ke kvalitnějšímu metabolismu, protože nezatěžují vaše tělo toxiny.


Dopřejte tělu dostatek tekutin

Pitný režim je pro kvalitní metabolismus nutností !!!


Zajistěte si 30 minut aktivity denně

Je to nutné pro zlepšení spalování a minimalizování přibírání. O tom, jak snadno můžeme přidat pohyb do vašich denních aktivit, existuje ohromné množství článků. Také se k tomuto tématu znovu vrátíme. Upřímně - kolik času denně prosedíte u televize? Na hodinový seriál si několikrát týdně čas uděláte a na půlhodinovou svižnou procházku čas nemáte? Zapomeňte na výmluvy. Bez pravidelného pohybu ani předcházející tipy fungovat nebudou.