Jak na zdravé hubnutí

05.07.2016 09:45

Jak na zdravé hubnutí ?

Chtít zhubnout rychle je ztráta času. Váhu obvykle nabíráme nějakou dobu, někdy i 10, 15, 20 let. A pak bychom chtěli kila zhubnout nejlépe během měsíce nebo i rychleji. Proč to tak chceme?

Všem je jasné, že musíme vychodit několik škol, než jsme připraveni na své povolání, víme, že to vezme nějaký čas a bereme to v pohodě. A hubnutí chceme strašně rychle. Ale s hubnutím to je stejné. Tělo se musí naučit spalovat tuk a to nijak neošidíme, je potřeba trpělivost, protože tělo si musí upravit metabolismus, což nejde ze dne na den.

Uchylovat se ke zkratkám zkrátka nefunguje. Ať už jste vyzkoušeli cokoliv - týden nejíst, zničit se při cvičení, zmenšit si porce jídla, vynechávat snídani nebo večeři, nejíst po 17. hodině nebo se řídit tím, že hlad je jen převlečená žízeň a pít mnoho vody míst jídla... Takové diety mají krátkodobý efekt s úbytky především na vodě v těle, odpadu ze střev či na svalové hmotě. Úbytek na tucích je minimální, postava se netvaruje.

Je zbytečné uchylovat se k dietám z netrpělivosti, uvědomme si, že nelze mít krásnou postavu bez námahy či disciplíny. Hlavně pamatujme, že potřebujeme v první řadě udržet zdraví našeho těla. Pokud jsme zdraví a máme správnou výživu, hubnutí a udržení štíhlosti je vedlejší efekt, bonus k zdravému tělu.

Hubneme díky negativní kalorické bilanci. Ale přesto je nutná vyvážená výživa s vyváženým množstvím bílkovin. Jen tak si udržíme svalovou hmotu, kvalitu tkání, iminitního systému, udržíme tělo zdravé a o to se musíme starat především. Štíhlost a její udržení je odrazem zdravého těla.

Pro respektování individuality každého organixmu máme nástroj - analýzu stavby těla, kterou vám vypracuje váš poradce a podle výsledků navrhne programy na míru tak, aby vaše tělo dostalo vyváženou výživu se správným množstvím proteinu a kalorií.