3 KLÍČOVÉ FAKTORY, které podpoří Váš program optimální kondice

30.06.2016 11:36

Jak se dostat do optimální kondice? V podstatě se všechno odvíjí od 3 zásadních faktorů:

  1. Cvičení
  2. Strava, výživa
  3. Regenerace, odpočinek

faktor PRVNÍ: POSILOVACÍ TRÉNINK

Vybudování svalové hmoty pomáhá tělu spalovat více kalorií, i pokud je v klidu. Protože udržování svalové hmoty vyžaduje více kalorií než udržování tukové hmoty, vybudování svalové hmoty Vám zajistí, že tělo bude dlouhodobě lépe spalovat tuk. Posilovací cvičení také nutí tělo, aby regenerovalo; tím se účinky zdvojnásobují a Vy spalujete tuky ještě dlouho potom, kdy odejdete z tělocvičny!

faktor DRUHÝ: KVALITNÍ STRAVA

Jídlo, které konzumujete jako zdroj energie pro Vaše tělo, má přímý vliv na výsledky, které u sebe uvidíte. Pro každý den si připravte stravu, v níž budou vyvážené sacharidy, zdravé tuky a bílkoviny. Pro maximální výsledky konzumujte bílkoviny hned 30 minut po skončení cvičení (zejména při vytrvalostních dnech) a dejte si po cvičení menší množství sacharidů, abyste napomohli vrátit do svalů glykogen.
 

faktor TŘETÍ: NAJDĚTE SI ČAS NA ODPOČINEK

Odpočinek umožňuje tělu přizpůsobit se požadavkům, které jsou na něj kladeny. Pokud tvrdě trénujete pět dní v týdnu, dva dny odpočinku umožní Vašemu tělu odpočinek a regeneraci. Je tolik způsobů, jak přimět své tělo k adaptaci a zlepšení. Věřím, že vyvážené pravidelné cvičení a výživový plán Vám pomohou, aby Vaše tělo v dlouhodobém horizontu spalovalo tuky efektivněji. Klíčem k úspěchu je pravidelnost, proto si pro své aktivity vyhraďte pět dní v týdnu. Pokud pro Vás není realistické cvičit pět dní v týdnu, nezapomeňte na mé oblíbené úsloví:

"Abyste dosáhli výsledků, je lépe dělat něco, nežli nic."